Nyfrelst!

Da har jeg også kastet meg på smoothietrenden! Og det var jammen ikke dumt! fryktelig godt er det, og latterlig enkelt. Det finnes sikkert hundrevis av oppskrifter både i bøker og på nett, men min erfaring er at det er veldig lettvinnt å lage sine egne oppskrifter. Så snart man har lært seg basis ingrediensene er det bare å prøve seg frem. Jeg har i grunn aldri vert så flink til å følge oppskrifter, tar det heller på "gefeelen". En dæsj her og en dæsj der. det er veldig sjeldent det slår feil:-)  Men, om noen vil ha et tips til en frisk "sånn ca" oppskrift, slik lager man skogsbærsmoothie:

Ingredienser

Skogsbæryoghyrt, skogsbærblanding (frossen så klart), 1 stk banan og skogsbærjuice. Og så må man ha en blender!

Jeg pleier å kutte bananen i biter, og ha i bananen og skogsbærene først, fordi de da ligger nærmest kniven i blenderen og jeg innbiller meg at de lettere bli skikkelig most da. Logikk vet dere.... Tilsett fire-fem spiseskjeer yoghurt og ca 1-1,5 dl skogsbærjuice.

 Ha på lokket!!! Og blend:-) Så skal resultatet bli omtrent sånn:

Min øyemålsoppskrift fyller altså ett stort glass som rommer 3 dl. Akkurat passe til meg:-) For å få en fullverdig frokost ut av smoothien, tilsett en neve havregryn, evt litt musliblanding, og gjerne en dæsj knuste nøtter. Da føler man seg litt mer mett, og har litt mer å gå på.

Tips: Man kan også bruke frossen banan i stedet for fersk. Bananer blir ofte dårlige litt raskere enn planlagt. Hiver man bananen i frysen holder den seg jo mye lengre:-) Husk bare å ta av skallet før du fryser den... ellers går det ikke av når den skal i blenderen. Og del opp i passelige biter, slik at blenderen greier å mose den.

Bon apetit;-)

-Laila K-

3 kommentarer

Isabel

05.mai.2011 kl.15:17

Smoothie <3

Eg anbefalar ei blanding med jordbær, kiwi og mango. Det er fantastisk godt! :) Også anbefalar eg litt basilikum oppi smoothien, den setter ein riktig spanande smak.

lailakristinsande

05.mai.2011 kl.15:19

Isabel: Takk for tipset! Det må jeg teste:-)

lisabettenslife

06.mai.2011 kl.01:21

Jeg skal så absolutt kjøpe blender snart! Milkshake <3 og ikke minst smoothie ;)

Skriv en ny kommentar

Blogg.no Forside Legg til som venn
lailakristinsande

lailakristinsande

25, Vågsøy

Live Every Moment, Laugh Every Day, Love Beyond Words

bloglovin
leser bloggen nå.


bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits